Contoh Geguritan Jawa / Puisi Jawa

In Fiksi

Susahe Dadi Maling

Dening: Nuryanto (Nurgud)

 

Weingi iki aku kepingin nyolong sapi

Nggone blantik Suro kang sugihe kepati

Nganti bojo wae gonta ganti

Nanging aku wedi yen dipateni

 

Apa tak nyolong wedhus

Nggone Den Gentho kang ora urus

Kang senengane apus-apus

Nanging Aku wedi yen dikremus

 

Ah tak nyolong pitik wae

Nggone Kang Wanto sek dadi RT

Tak kira aku wani

Merga wonge ora medeni

 

Lagi wae arep mjugil lawang

Kang Wanto tangi aku konangan

Banjur mbengok ana maling

aku mlayu sipat kuping

 

Tekan ngomah aku krenggosan

Rupa pucet abang dluwang

Wengi iki aku lagi ngerti

Dadi maling kuwi tohe pati.

Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Edusiana.com –¬†Berikut ini adalah kumpulan geguritan bahasa
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Edusiana.com – Berikut ini adalah karya sastra
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Kalau kamu suka bapar mending jangan lanjutin
Must read×

Top
√ó