Contoh Geguritan Ngundhuh Ulam

In News

Geguritan Nelayan

Ngunduh Ulem

Soroting netra donya ing wanci enjing cumplorot sisih wetan pernahe
Awak sayah, mripat digondheli rasa ngantuk
‘Anaku luwe, bojoku luwe, kendhilku nggoling’
pamikirku
Gregah, tak pancal rasa wegah

Gliyak-gliyak sikil jumangkah
Kumprubut nyekel gethek
‘Ayo . . .ayo. . .’
‘Sithik engkas’,
pangajaku nengahake gethek

Kringetku mancur
Awaku, klambiku klebus ginebyur kringet
Banyu asin awujud ombak ngapyuk ragaku sakanca
Gethek ora gelem manengah
‘Yo… yo… ayo…’
pangajaku

Plong, rasa jroning atiku
Huuh, pawetune napas landhung
Kapalku nengah ing papan panganku
Ombak pinggir segara tak kalahke dening gedhene tekatku sakanca
‘Kok ya mung semono karonsamu’,
batinku
Jala tak rangkul
Tak undhuh ulamku
‘Anaku, bojoku, sida mangan’
‘Kendhilku ora njomplang’
rasaku

Mongkog rasaning atiku
Luh tumetes kagirangan
Sukur tanpa pindhan kang dumadi saka rasaku

Dening: Yuniar Lang-lang Bawana

Tags: #artikel geguritan #contoh geguritan #contoh geguritan puisi jawa #contoh geguritan sma #contoh geguritan smp #contoh teks geguritan #download geguritan gratis #download gratis geguritan ngunduh ulam #download puisi jawa #geguritan #geguritan bahasa jawa #geguritan ngunduh ulam #geguritan puisi jawa #geguritan sma #geguritan smp #geguritan ulam #gratis geguritan #ngunduh ulam geguritan #puisi jawa #puisi jawa ngunduh ulam #ulam geguritan

SOAL BAHASA JAWA KELAS X
SOAL BAHASA JAWA KELAS X
Silahkan kerjakan soal bahasa Jawa Kelas X Semester 1
KAWRUH TEMBANG MACAPAT
KAWRUH TEMBANG MACAPAT
KAWRUH TEMBANGMACAPAT Tembang/sekar  inggih menika reriptan utawi
Must read×

Top
×