Contoh Geguritan Ngundhuh Ulam

In News

Geguritan Nelayan

Ngunduh Ulem

Soroting netra donya ing wanci enjing cumplorot sisih wetan pernahe
Awak sayah, mripat digondheli rasa ngantuk
‘Anaku luwe, bojoku luwe, kendhilku nggoling’
pamikirku
Gregah, tak pancal rasa wegah

Gliyak-gliyak sikil jumangkah
Kumprubut nyekel gethek
‘Ayo . . .ayo. . .’
‘Sithik engkas’,
pangajaku nengahake gethek

Kringetku mancur
Awaku, klambiku klebus ginebyur kringet
Banyu asin awujud ombak ngapyuk ragaku sakanca
Gethek ora gelem manengah
‘Yo… yo… ayo…’
pangajaku

Plong, rasa jroning atiku
Huuh, pawetune napas landhung
Kapalku nengah ing papan panganku
Ombak pinggir segara tak kalahke dening gedhene tekatku sakanca
‘Kok ya mung semono karonsamu’,
batinku
Jala tak rangkul
Tak undhuh ulamku
‘Anaku, bojoku, sida mangan’
‘Kendhilku ora njomplang’
rasaku

Mongkog rasaning atiku
Luh tumetes kagirangan
Sukur tanpa pindhan kang dumadi saka rasaku

Dening: Yuniar Lang-lang Bawana

Tags: #artikel geguritan #contoh geguritan #contoh geguritan puisi jawa #contoh geguritan sma #contoh geguritan smp #contoh teks geguritan #download geguritan gratis #download gratis geguritan ngunduh ulam #download puisi jawa #geguritan #geguritan bahasa jawa #geguritan ngunduh ulam #geguritan puisi jawa #geguritan sma #geguritan smp #geguritan ulam #gratis geguritan #ngunduh ulam geguritan #puisi jawa #puisi jawa ngunduh ulam #ulam geguritan

info gempa pacitan dan madiun
info gempa pacitan dan madiun
Pada tanggal 18 februari 2018 telah terjadi gempa bumi yang berdasarkan info dari bmkg berasal dari Jawa Timur.   Gempa bumi terasa dari madiun dan pacitan.Bahkansampaisiyogyakarta getaranya terasa.
info gempa 18 februari 2018
info gempa 18 februari 2018
Telah terjadi gempa bumi pada tanggal 18 februari 2018 pada pukul 01.50. Untuk lokasi dan seberapa besar belum di ketahui, namun yang jelas terasa sampai di jogja. Update dari bmkg, beriku ini keterangannya. Silahkan di share
Info Gempa 23 Januari 2018
Info Pusat Gempa 23 Januari 2018 Berdasarkan
Pengumuman Hasil PLPG ulang 2 Tahun 2017
Pengumuman Hasil PLPG ulang 2 Tahun 2017
Pengumuman PLPG 2017 Mungkin ini lah yang
Must read×

Top
×