Contoh Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa

In Fiksi

 

Edusiana.com- Berikut ini adalah Contoh Tugas Menulis Pengalaman Pribadi karya Sri Gati, seorang siswi kelas X SMA 17 Bantul. Bagi teman-teman yang ingin tulisannya dimuat seperti mbak Gatti silahkan kirim tulisan anda di facebook.com/edusiana

Ini merupakan sebuah apresiasi kepada murid untuk melatih ketrampilan menulis dan ketrampilan berhasa. Dimana apresiasi juga diberikan dengan mempostingkan karya tulisan yang dibuatnya. Karya tulis yang berwujud Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa ini  dengan di posting diharapkan dapat bermanfaat bagi teman-teman yang lain.

Baik langsung saja, berikut contoh artikel pengalaman pribadi karya siswa SMA 17 Bantul, mbak Sri Gati:

Dina Minggu

 Ing sawijinig dina aku arep ngancani blanja ibuku menyang pasar seng cerak saka omahku. Wektu iku ngepasi dina minggu, dadi aku prei ora sekolah. Aku karo ibu menyang pasar numpak motor amarga jarak omah menyang pasar ora adoh, mung 10 menit saka ngomah. Neng tengah-tengah dalan aku ketemu konco-koncoku seng padha pit-pitan karo konco-koncone. Aku banjur nyapa lan padha ngguyu amarga padha saling ketemu. Isuk kuwi kahanan dalan uga isih sepi lan durong ono motor utawa mobil kang liwat,dadi udarane iseh sejuk banget. Ora kaget nalika akeh uwong sing padha mlayu-mlayu utawa sekedar pit-pitan padha ngebaki sepanjang dalan arep menyang pasar.Aku lan ibu biasane menyang pasar Barongan, amarga cerak lan uga lengkap.Kadang kala neng pasar Imogiri neng rondho adoh saka ngomah. Ning pasar uga ora mung sayuran utawa buah-buahan, nanging akeh sing dodol pakaian utawa ternak.

 Dina iki ibu blanja akeh banget amarga dinggo kebutuhan seminggu. Iku uwes dadi kebiasane ibu, dadi rasah bola-bali blonjo neng warung utawa pasar.Lan bisa ngemat wektu. Rencanane dina iki ibu arep masak soto amarga uwes suwe ibu ora tau masak soto kajaba tuku neng njobo. Sepisanan sing dijujug yaiku panggonan dodolan daging ayam. Sawise oleh ayam banjur goleki panggonan sing dodol bumbon. Ibu langsung mundhut aneka warna bumbon kayata: brambang,bawang,lombok,uyah,jahe,lan sapanunggalane. Ora lali ibu uga tuku jeruk kanggo buahe. Ibu uga tuku aneka warna jajanan pasar kang uwes jarang katemokake neng warung-warung. Akeh banget bakul sing padha uwes kentekan daganganne. Neng pasar uga uwong-uwonge padha ramah-ramah. Dadi ora kaget yen padha betah neng pasar.

Wah jebule menyang pasar iku nyenegake bisa ngerti meneka wernane  dagangan lan uga ngerti carane bakul-bakul kang nawakake dagangane. Barang-barang ing pasar mau regane uga murah-murah lan uga bisa ditawar. Sawise blanja aku lan ibu banjur mulih lan arep siap-siap masak kanggo maem bareng-bareng. Tekan ngomah aku langsung ngewangi ibu racik-racik kanggo gawe soto. Ibu ngiris ayam, nggawe bumbu lan nyepakke bahan-bahan. Aku ngewangi ngiris kubis lan tomat. Sawise mateng sotone aku lan ibu banjur ngresiki papan kang dinggo masak kuwi mau. Banjur maem bareng-bareng lan padha gegojegan neng ngarep tv. Biasane dina minggu keluargaku iso padha kumpul bareng. Dina iki bakal dadi pengalamanku sing berkesan.

MATUR NUWUN

 

Tags: #Contoh Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa #contoh tugas pengalaman pribadi bahasa jawa #menulis pengalaman pribadi bahasa jawa. #tugas pengalaman pribadi

Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Edusiana.com – Berikut ini adalah kumpulan geguritan bahasa
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Edusiana.com – Berikut ini adalah karya sastra
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Kalau kamu suka bapar mending jangan lanjutin
Must read×

Top
×