Kumpulan Geguritan Bahasa Jawa

In Fiksi

Gegayuhanku

Dening: Nuryanto (Nurgud)

Ketiga dawa kang tak rasa

Bisa Gawe geringing nala

Urip Ijen tanpa Kenya

Kang bisa gawe alusing rasa

 

Udan kang tak gandhang ing sasi iki

Jebul ra tiba ana bumi

Rasaning ati kang tansah sepi

Ngarep-arep tuwuhing wiji

 

Wiji katresnan kang sejati

Kang tuwuh seger yen ana banyu

Rinten lan dalu tansah memuji

Muga enggal kasil gegayuhanku

 

Gegayuhan kang luluh tumrap agami

Pala krama urip nyawiji

Tags: #contoh geguritan #geguritan jawa #kumpulan geguritan

Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Kumpulan Geguritan SMA Terbaru
Edusiana.com –¬†Berikut ini adalah kumpulan geguritan bahasa
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Puisi Terbaru Mie 2017 : Jiwa Sendu
Edusiana.com – Berikut ini adalah karya sastra
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Puisi Takut Gelap Oleh Luthfi (Puisi Bikin Nangis)
Kalau kamu suka bapar mending jangan lanjutin
Must read×

Top
√ó